Sunday, August 11, 2013

Mancare de oameni buna pentru caini

Noi credem ca toti proprietarii de caini ar trebui sa stie ca nu tot ce mananca omul este potrivit si pentru caine. Unele dintre mancaruri pot imbolnavi cainele. Tin minte ca eram mic copil si dadeam cainelui meu sa manance cam toate resturile noastre, un lucru gresit.

Totusi, noi vom discuta despre ce mancare ”de oameni" are voie sa manance catelul vostru.



Am alcatuit pentru voi un TOP 10 al produselor consumate de oameni potrivite pentru caini:

1. Iaurtul- da, iaurtul este o sursa foarte buna de calciu si proteine. Cand alegeti iaurtul pentru caine este important sa aiba bacteriile specifice lui si care sa nu aiba zahar sau indulcitori artificiali. De asemenea si iaurtul rece poate fi un deliciu vara pentru cainele tau.

2. Seminte de in- sunt o sursa importanta de acizi Omega 3 care sunt numai buni pentru pielea si blana catelusului tau. De asemenea, semintele de in sunt bune si ca sursa de fibre pentru catelul tau.

3. Somonul- este scump dar din cand in cand o bucatica de somon prinde foarte bine. Ajuta la sistemul imunitar al catelului si de asemenea este benefic pentru pielea si blana lui. NU dati somon crud, trebuie sa fie gatit, acesta poate contine un aprazit care poate imbolnavi cainele in cazul in care nu gatiti somonul.

4. Dovleci- sunt o sursa importanta de fibre si vitamina A. Cainele tau are nevoie de fibre in dieta lui.

5. Cartofi dulci- se gasesc in supermarketuri la oi. Sunt dietetici si o sursa buna de fibre, contin vitamina B6, vitamina C, mangan. Sunt buni taiati felii, deshidratati, ca o bunatate de rontait pentru cainele tau.

6. Fasole verzi- sunt o resursa foarte buna de fibre, vitamina K, vitamina C si mangan. Daca animalul tau pune in greutate atunci inlocuirea mancarii lui cu pastaile il vor ajuta sa tina cura.

7.Oua- sunt o sursa usor de digerat de proteine, riboflavina si seleniu. Pentru cei care au probleme cu digestia ouale pot ajuta cu un supliment de proteine. Este foarte sanatos sa adaugati ouale in meniul catelului.

8- Drojidia de alcool- si nu cea pentru gatit, poate fi cumparata de la magazine de specialitate. Cateilor le place gustul acidulat al acestei drojdii, plin de vitamina B care incurajeaza metabolismul catelului.

9. Merele- sunt niste bunatati speciale pentru catel. Foarte multe vitamine. Aveti grija sa nu manance cotorul, semintele de mar sunt daunatoare catelului.

10. Fulgi de ovaz- o alta sursa de mancare foarte buna, contine multe fibre si ajuta cateii care au probleme cu digestia.

No comments:

Post a Comment